به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی ندای البرز، طرح فروش تسهیلاتی خودرو در حالی وارد ششمین روز خود شد که که به گفته نمایندگی های خودرو سازان، مردم از اجرای این طرح استقبال نموده و چند هزار از محصولات انبار شده آنان به فروش رفته است.
بنابر آخرین آمار، تا ظهر پنج شنبه هفته گذشته، بیش از ۸۶ هزار نفر در طرح فروش تسهیلاتی پیش ثبت نام نموده اند که ۸۰ درصد آنها یعنی نزدیک به ۴۸ هزار نفر با واریز مبلغ پیش پرداخت به حساب خودرو سازان، عملاً خودروهای انتخابی خود را پیش خرید نموده اند و از آنجایی که دولت سهمیه ایی ۱۱۰ هزار دستگاهی برای فروش تسهیلاتی خودرو در نظر گرفته، تا ظهر امروز ۱۲۵هزار نفر در طرح فروش خودرو با وام ۲۵میلیون تومانی ثبت کردهاند که این رقم بیش از ظرفیّت پیش بینی شده تا اردیبهشت ماه سال جاری بوده است.
البته خودرو سازان، پراید را با ٢٠ هزار دستگاه و پژو ۴۰۵ را با ١۶ هزار دستگاه، رکورد دار سبد خرید مردم میدانند، زیرا به علت قیمت پایین تر این خودرو ها نسبت به خودرو های باکیفیّت تر و ایمن تر موجود، چاره ایی بجز انتخاب این گزینه ها وجود ندارد.!
معاون بازاریابی و فروش شرکت ایران خودرو نیز از اتمام ظرفیّت فروش یکماهه برخی محصولات این شرکت و تحویل ۶۰ روزه خودرو های پیش خرید شده خبر داده است.
وی از فروش ۶۱هزار و ۵۰۰ دستگاه از محصولات این شرکت خبر داده و عنوان نموده است: استقبال خوب مردم از طرح فروش تسهیلاتی خودرو موجب شده که تولید یکماهه شرکت به اتمام رسیده و از ظرفیت ماه های آینده استفاده شود.
به هر حال، طرحی که در قالب بسته خروج از رکود ارائه شده و قصد داشت تا موجب رونق اقتصادی شود، امروز عده قلیل خریداران نقدی خودرو را به سوی خرید تسهیلاتی و البته گرانتر از قیمت نقدی کشانده و بازارنمایشگاه داران و فعالان این بخش را با کاهش تقاضا مواجه نموده است.
البته از آنجایی که قدرت پیش پرداخت نقدی مردم پایین بوده و خودرو سازان با حمایت دولت از منابع مالی خوبی برخوردار هستند، اقبال مردم به سوی خرید تسهیلاتی خودرو افزایش داشته و این در صورتی است که برای نمونه، خودروساز پژو ۴۰۵ را به قیمت ۳۰ میلیون تومان با شرایط و ۲۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به صورت نقدی عرضه می کند (قیمت نمایندگی) ، اما همین خودرو در طرح فروش اقساطی حدود ۴۰ میلیون تومان برای مشتری تمام می شود.
به نظر میرسد، اگر مردم همچنان از ایجاد صفوف خرید خودرو امتناع می کردند، شاید خودرو سازان مجبور به بهبود کیفیّت، به روز رسانی امکانات و کاهش قیمت می شدند، اما طرح ناصادقانه دولت و هجوم مردم برای خرید خودرو موجب شد که نه تنها افزایش کیفیّت و کاهش قیمتی در کار نباشد، بلکه خودرو های بی کیفیت انبار شده به فروش رفته و مجدداً روند رکود در بازار خودرو ادامه یابد و به تبع آن، خودرو سازان از خالی شدن انبار های خود ذوق زده شوند.
البته خبر کاهش مدت زمان دریافت اقساط خودرو از ۷ سال به ۴ سال نیز جزء ابهامات این طرح است که مدیران بانک مرکزی در واکنش به ابهامات ایجاد شده ، اعلام کردند که بانکها فقط میتوانند به مدت ۴ سال اقساط وام خودرو را تضمین کنند و تقسیط این وام برای بیشتر از ۴ سال به دلخواه خودروسازان قابل انجام است.!
انتهای پیام